In the spotlight; Microneedling!

Artikel Huidverbetering, Microneedling

Wat is Microneedling?

Microneedling is een behandelmethode die effectief zorgt voor huidverbetering. Met een speciale Dermapen worden er een groot aantal micro kanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens deze behandeling worden er speciale werkstoffen aangebracht op de huid zoals: retinol, vitamine C, vitamine E en pro-vitamine B5 (panthenol). Deze werkstoffen worden via de kanaaltjes direct opgenomen in de diepere gelegen huidlagen. Door de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces in de huid geactiveerd, dit zorgt ervoor dat collageen en elastine wordt aangemaakt. Collageen en elastine zorgen voor stevigheid en elasticiteit van de huid, hierdoor wordt de huid steviger en gladder.

Waar is een Microneedling behandeling goed voor?

 • Algehele huidverbetering
 • Rimpels en (fijne) lijntjes worden verminderd
 • Grove huidstructuur wordt gladder
 • Vergrote poriën worden fijner
 • Littekens (acne) worden verminderd
 • Pigmentstoornissen worden verminderd

Hoe ziet de Microneedling behandeling eruit?

Vooraf aan de behandeling vullen wij samen een intake formulier in en nemen we de behandeling stap voor stap door.

We starten de behandeling met het reinigen van de huid, met de AHA cleansing gel. Na het reinigen wordt de Pre-Peel solution aangebracht, wat ervoor zorgt dat de huid goed ontvet wordt. Er worden vóór en tijdens de Micorneedling 2 Meso gels aangebracht: Hyaluronic acid en Retinol, zodat de Dermapen goed zijn werk doen. Vervolgens wordt de Microneedling uitgevoerd op het gezicht, rondom de ogen en op de lippen. Dit kan een licht scherp en kriebelend gevoel geven, maar is goed te verdragen. Direct hierna wordt er pure vitamine C op de huid aangebracht: een echte boost voor jouw huid! Aan het einde wordt het Peel off masker aangebracht om het natuurlijke herstel proces van jouw huid te ondersteunen. Als afsluiter wordt er een Oil elixer aangebracht. 

Na de behandeling wordt het natuurlijke herstelproces (de aanmaak van collageen en elastine) op gang gebracht. Dit is een stapsgewijs proces en duurt gemiddeld 14 tot 28 dagen. Het kan dus even duren voordat je resultaat ziet. 

Het is belangrijk om de huid ook thuis goed te verzorgen met de juiste (geadviseerde) producten. Zo zet je de huidverbetering thuis nog verder voort en zullen de resultaten van de behandeling(en) nóg beter zijn. Tijdens de behandeling krijg je advies welke producten je het beste kunt gebruiken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Natuurlijk is het mogelijk om een eenmalige Microneedling behandeling te ondergaan. Vaak wordt dit dan preventief gedaan. Voor het beste resultaat wordt geadviseerd om te starten met een kuur, die bestaat uit 3 of 6 behandelingen. Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn is afhankelijk van het huidprobleem. 

Kuur 3 behandelingen: Bij een kuur van 3 behandelingen kom je 3x om de 28 dagen (1x in de 4 weken) voor een gehele Microneedling behandeling.

Kuur 6 behandelingen: Bij een kuur van 6 behandelingen kom je 6x om de 28 dagen (1x in de 4 weken) voor een gehele Microneedling behandeling.

Bij een kuur behandeling ontvang je het SPA Collagen serum twv €31,90 voor thuisgebruik cadeau. Dit serum bevat hoge werkstoffen die de aanmaak van elastine en collageen extra stimuleren. 

Het is aanbevolen om na een kuur de behandeling 1x per 3 maanden te herhalen.

Let op: de eerste afspraak (behandeling 1) kun je online inplannen. In de salon zullen nieuwe afspraken gemaakt worden voor de vervolg behandelingen.

Na de behandeling

Goed om te weten en om rekening mee te houden!

 • Na de behandeling heeft jouw huid minimaal 24 uur nodig om te herstellen. De eerste 24 uur moet de huid dus ook met rust gelaten worden. 
 • Direct na de behandeling kan de huid erg rood en gevoelig zijn, dit trekt binnen 24 uur weg. 
 • Drink minimaal 2 liter water in de 24 uur na de behandeling om de afvalstoffen in de huid af te voeren. 
 • De eerste 24 uur mag er niks op de huid aangebracht worden en mag de huid alleen gereinigd worden met water.
 • Vermijd de eerste 24 uur: sporten, sauna, zwemmen, een bad nemen (douchen mag na 6 uur), zonnebank (2 weken niet).

Prijzen

 • Microneedling behandeling €79,50
 • Microneedling kuur 3x €225
 • Microneedling kuur 6x €450

Bij een kuur behandeling ontvang je het SPA Collagen serum twv €31,90 voor thuisgebruik cadeau.

Wanneer kan een Microneedling behandeling niet toegepast worden?

Actieve huid irritaties, huid of schimmel infecties, ernstige acne, rosacea, psoriasis (in overleg), actinische kerktoren, kanker, open wonden of zweren, bloedstollingsproblemen, diabetes, immuunsysteem remmende medicijnen (overleg met de huisarts), HIV virus.