Help je huid de winter door!

Artikel drogehuid, Huidverzorging, winter

In de winter kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Voornamelijk tegen de kou, maar ook tegen droge lucht. Doordat je je regelmatig verplaatst van een koude omgeving naar verwarmde ruimtes, droogt je huid meestal behoorlijk uit. Hierdoor kunnen er schilfers, ruwe en rode schrale plekjes ontstaan, met als gevolg een jeukend/trekkend gevoel.

Een goede huidverzorging is tijdens de wintermaanden extra belangrijk, je huid heeft het in deze periode extra moeilijk. De huidbarrière loopt beschadiging op door de koude wind langs je gezicht en door de droge lucht verliest je huid ook veel (huid eigen) vocht. Ook wordt er minder talg aangemaakt in je huid, waardoor vocht minder goed wordt vastgehouden en je huid slechter beschermd is. Huidaandoeningen zoals eczeem of rosacea kunnen in deze periode ook verergeren.

Smeren, smeren, smeren! Om je huid goed de winter door te helpen is het belangrijk om je huid extra goed te beschermen. Denk hierbij aan producten die er voor zorgen dat je huidbarrière in balans blijft, zoals hydraterende (vocht) en voedende (vet) serums en crèmes. Smeer je huid regelmatig goed in, een keertje extra dan je normaal gesproken zou doen. Te lang of te heet douchen heeft ook een uitdrogend effect op de huid. Bevind je je vaak in een ruimte met droge lucht? Dan kan een luchtbevochtiger een uitkomt zijn. Drink voldoende water/thee, je huid hydrateert zichzelf van binnenuit en een goede vochtbalans helpt daarbij.

Wil jij graag een passend advies voor de beste verzorging van je huid? Neem gerust contact op.

Liefs, 

Romana