De mannenhuid, is deze anders dan de vrouwenhuid?

Artikel mannen, verzorging

Jazeker! De mannenhuid is anders dan de vrouwenhuid. Ben je benieuwd naar de verschillen en of de mannenhuid een andere verzorging nodig heeft dan de vrouwenhuid? Lees dan gauw verder.

De mannenhuid is grover, voelt voller en ziet er steviger uit! 

De volheid en stevigheid komt o.a. omdat de mannenhuid meer collageen en elastine bevat. Én omdat de mannenhuid gemiddeld 20% dikker is dan de vrouwenhuid. Dit zorgt ervoor dat de mannen minder snel rimpels krijgen! De mannenhuid bevat meer en grotere talgklieren dan de vrouwenhuid, de mannenhuid is hierdoor vaak wat vetter en kan daardoor grover tonen.

De mannenhuid kan sneller geïrriteerd zijn en schraal aanvoelen, dit komt voornamelijk door het scheren. Daarom is het belangrijk om een scherp scheermes te gebruiken, te scheren met de juiste scheerschuim of gel en de verzorging na het scheren. Dit voorkomt huidirritaties en gevoeligheden. 

De mannenhuid heeft niet perse een andere verzorging nodig dan de vrouwenhuid. Het is zowel voor mannen als voor vrouwen belangrijk om de juiste gezichtsverzorging te gebruiken, die afgestemd zijn op de wensen en het huidtype. Voor mannen is er vaak wel een speciale lijn, hier is meestal meer geur aan toegevoegd en speciaal gemaakt om te gebruiken na het scheren. 

Wil je een afspraak maken voor de Malu Wilz mannen behandeling?

Naar behandeling

Heb je vragen over je huid, wil je graag een persoonlijk huid of product advies, neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies!

Liefs, 

Romana